ART DECO AFBOUW

Tel: 06 - 42806166

Verlaagd BTW tarief

Het verlaagde btw tarief op arbeidskosten voor verbouwingen en renovaties is voor de tweede keer verlengd. Tot 1 juli 2015 kunnen woningeigenaren profiteren van het belastingvoordeel.

6% btw op arbeidskosten

Deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief is geldig voor verbouw- en herstelwerkzaamheden aan uw woning. Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Hieronder vallen werkzaamheden als stucadoorswerk, het laten plaatsen van een dakkapel en het isoleren van een woning. Een uitgebreide lijst met werkzaamheden die onder het 6%-tarief vallen leest u op de website van de Belastingdienst. Er zitten wel enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling. Zo moet de woning bijvoorbeeld ouder zijn dan 2 jaar na het eerste ingebruikneming van de woning.

Let op: het verlaagde btw-tarief van 6% is alleen geldig op de arbeidskosten. Hieronder vallen ook kosten als de huur van het apparatuur en de voorrijkosten. Over de materiaalkosten dient het reguliere btw-tarief van 21% te worden betaald.